Even voorstellen

Even voorstellen

Ademhaling als sleutel tot ontspanning in het dagelijks leven
(Jenny Borduin-Weisenbach)

jennyIn Groningen ben ik opgegroeid en na de Kweekschool heb ik een aantal jaren in het Academisch Ziekenhuis op de kinderafdeling gewerkt als onderwijskracht.

In 1970 ben ik verhuisd naar Leeuwarden en na de eerste schooljaren van mijn zoon en dochter ben ik mij gaan verdiepen in de materie Adem- en Ontspanning. Als psychologisch assistent werkte ik op de afdelingen psychologie en psychiatrie van het Medisch Centrum in Leeuwarden en ontwikkelde mij op het gebied van gezondheid, creativiteit, houding en beweging.

Ik volgde de 3-jarige opleiding Adem- en Ontspanningstherapie volgens methode Van Dixhoorn te Amersfoort en volgde diverse bijscholingen op het gebied van adem, (ont)spanning, psychopathologie, groepsdynamica, lichaamswerk en persoonlijke ontwikkeling.

Aanvankelijk ben ik aan de drie jarige Leergang Adem- en Ontspanningstherapie bij Jan van Dixhoorn begonnen om de mensen met ademproblemen beter te kunnen behandelen. Gaandeweg raakte ik er steeds meer van doordrongen dat het op deskundige wijze omgaan met de complexiteit van spanningsproblematiek, niet alleen een uitvoerige opleiding vergde, doch ook specifieke vaardigheden en ervaring. Ik ben mij ten zeerste bewust geworden van deze unieke methode.

Mijn interesse gaat vooral uit naar de individuele ontwikkeling van mensen. Ik werk niet vanuit een vast protocol of uit routine. Ieder mens is uniek en vanuit deze gedachte, tezamen met mijn jarenlange ervaring werk ik met mensen van jong tot oud.

Als verdieping heb ik van 2003-2007 de vier jarige opleiding tot docent Adem- en Ontspanningstherapie gevolgd olv Jan van Dixhoorn. Tot 2012 heb ik les gegeven aan het Centrum voor Adem- en Ontspanningstherapie volgens Methode Van Dixhoorn te Amersfoort. Naast het werken in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) te Leeuwarden, heb ik altijd een eigen Praktijk voor Adem- en Ontspanningstherapie gehad. Na mijn prepensioen in 2012 kan ik de aandacht volledig richten op mijn praktijk, waarbij ik er in 2014 voor heb gekozen om dit professioneel aan te pakken met het lanceren van een nieuwe website en een logo, wat gemaakt is door mijn dochter (Janine Borduin – www.tooolbox.nl).

Kwaliteit van bewegen en leven is voor mij belangrijk, zelf beoefen ik al jaren de bewegingsvormen van tai chi, waarin ik mijn ontspanning vind en bovendien erg leuk is om te doen.

“zeg Poeh waarom heb jij het eigenlijk niet druk?”, “omdat het zo’n mooie dag is vandaag” zegt Poeh.
(citaat uit Poeh)